Door de industriële revolutie werd maatwerk jarenlang aan de kant geschoven. De laatste jaren is hier echter een duidelijke terugval zichtbaar en wensen mensen opnieuw te kiezen voor ambacht en persoonlijkheid. Gedaan met fotolijsten die je in honderdenden huishoudens kan terugvinden. Een fotolijst moet passen in het decor en de juiste maat en proportionering hebben om geslaagd over te komen.

Waar vind je tegenwoordig nog een lijstenmaker?

De eerste vraag die te binnen schiet bij het overwegen van een fotolijst op maat is waar je die dingen nu in godsnaam nog kan laten maken. In vele dorpscentra zijn de lijstenmakers al lang verdwenen en ook de fotografen doen hier niet meer aan mee. Gelukkig is de tijd niet voor iedereen blijven stilstaan en zijn er ook lijstenmakers die hun diensten online aanbieden. Zo bespaart men ook kosten qa infrastructuur en kan men ook een veel groter publiek aanspreken. In Nederland kan je zo je lijsten laten maken via internet en krijg je meteen een prijsberekening volgens je gewenste hoogte, breedte, type glas en type kader.  Via deze link kan je nu zelf aan de slag: fotolijst op maat.

fotolijst op maat

 

Dat ambacht steeds hoger in het vaandel gedragen wordt bewijzen de vele intiatieven om dergelijke beroepen weer te laten heropleven. Zo werd recent het project Week van het ambacht in leven geroepen. Ben je zelf ook helemaal gek van ambachtelijke producten dan raden we je dit evenement ten stelligste aan!

 

Comments are closed.

^